Google search engine
HomeNieuwsIkea ziet ze vliegen! Drones helpen personeel

Ikea ziet ze vliegen! Drones helpen personeel

Hej! In het Belgische Genk wordt het personeel van het distributiecentrum van IKEA in de toekomst ondersteund door zelfsturende drones. Het inzetten van geautomatiseerde drones terwijl er personeel op de werkvloer werkzaam zijn kwam tot op heden nog niet voor. Buiten werkuren van het IKEA personeel worden drones al enige tijd ingezet in de Belgische vestigingen Gent, Zaventem, Anderlecht, Luik, Bergen en Aarlen.

De functie van deze drones is volgens Project implementation manager Tommy Niemierowksi “De drones vliegen naar specifieke locaties om de inventaris te controleren. Zo controleren ze 38.000 paletten op 1 week tij. Daarnaast kunnen we pallets die we kwijt zijn en moeten zoeken, sneller terugvinden.”

Ontwikkeling zelfsturende drones

IKEA ontwikkelde de drone-technologie in samenwerking met het Zwitserse bedrijf Verity. Ze bouwden een gps-systeem en een op AI algoritme waarmee de drones barcodes scannen en fouten in de voorraad opsporen. Voorraadbeheer heeft hierdoor geen controle van een menselijke collega nodig en dit systeem werkt snel en nauwkeurig en effectief.

De drones zijn uitgerust met heel veel veiligheidssensoren, waarmee ze kunnen detecteren dat een medewerker dichtbij is. De drone heeft ook een 3D-sensor om te navigeren. De drones vallen ook duidelijk op, zodat medewerkers zien dat er een drone aankomt.

Geen vervanging van werknemers

Volgens Niemierowski zullen de drones er niet meteen voor zorgen dat werknemers hun job verliezen. “Het is de bedoeling dat die drones een ondersteunende rol hebben”.

Bron: vrt.be

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments